It's close to midnight something evil's lurkin' in the dark

2009-10-31 - 16:17:12
Ikväll ska jag och Nesse titta på skräckfilmer och äta godis haha! Jag beställde några filmer från nätet, och nu ska vi se dom. Jag älskar skräckfilmer, har alltid gjort det. Kommer ihåg när jag var liten och det var Halloween och tv sände massor av skräckfilmer, jag var helt fascinerad.

Något som jag kommer ihåg väl var när min kusin och hennes familj var över, å hon och jag satt och tittade på tv i min brorsas rum, på en skräckfilm med aliens som var som vit spaghetti som kröp in i folks näsor. Det fanns en scen med en tjej som låg i ett badkar och så kom den där spaghettin ner från taket till spännande musik. Dam dam dam. Å min mamma ropade från vardagsrummet "Ni tittar inte på skräckfilm va?" och jag och Rose (min kusin) svarar i mun "Nääääee". Hahaha!

En annan fin skräckfilm som jag såg med min kompis Carro från gymnasiet, var en zombiefilm som urartade till en komedi. Alltså, den var så bisarr så att den blev rolig. Det var en scen med en zombie-tjej som bet av en elak fängelsedirektörs manliga del, och så kom en råtta och rullade iväg med denna. Så resten av filmen så skymtade man den här råttan rullandes på en snopp (!), finfina närbilder och inzoomningar. Ja, vi skrattade som fan haha! Å sen så berättade jag om den till min kusin, så vi såg den kanske flera månader senare och det var lika roligt. Den är verkligen inte läskig nånstans, utan man skrattar hela tiden. Den heter Beyond Re-animator om ni vill se den. Annars har jag den hemma till låns!!

Hoppas filmerna ikväll är bättre än så, den ena heter "The Uninvited" och den andra bygger på en sann historia "The Haunting in Connecticut". Jag har även beställt "Drag me to hell", men den kommer senare.

Annars kan man ju se videon till "Thriller" eller "Ghost", får man lite MJ med på ett hörn.

Jag avslutar med att lägga upp en läskig bild på mig själv, tog den igår, råkade hålla för blixten, så ljuset blev rött, och sen så ser jag bara allmänt läskig ut, lite besatt. Är det så jag ser ut trött och osminkad haha!? Såhär till Halloween passar det väl ändå...

Peace

copyright (c) ankarstav.blogg.se

Under the moonlight, you see a sight that almost stops your heart.

Boo!
With love. L O V E

2009-10-30 - 12:39:49
"This is it" var grym. Michael Jackson var och kommer alltid vara grym. Han verkade vara en sån genomgod, snäll och omtänksam person. Om han bara var lite kritisk så sade han efter "Said with love." Hur många gör det? När han sade något extra kritiskt om musiken och hur den skulle spelas sade han "With love.
L O V E
."

Jag fick gåshud några gånger, men lyckades hålla tårarna borta, jag var för fascinerad av den här mannen, med de snabba dansrörelserna, moonwalken och rösten som skulle sparas, dansarna som hejade på sin idol.

Men i vilken värld skulle denne tunna 50-åring kunna göra 50 konserter på en månad? Han har dansat hela sitt liv, hans knän måste vara slitna, rösten bär inte alltid, och han var tvungen att spara sin röst. Hur hade han tänkt att hans röst skulle hålla de 50 konserter han i princip på raken göra. Först och främst, hur hade arrangörerna tänk, skivbolagen. Kunde det inte räckt med 3 stora konserter? "This is it" 3 stora konserter i London? Låt fansen tycka att det ska vara mer konserter, men man skulle förstå, att Kungen inte orkade, att han ville, men att han inte orkade. MJ måste kännt någonstans att 50 konserter kanske var lite mycket?!

Jag tycker synd om honom på ett sätt. Allt handlar bara om pengar. Men han var så snäll Michael, jag tror aldrig han skulle säga någonting, han ville bara göra det för fansens skull. Han behövde inte bevisa nånting alls. Det är synd på en sådan artist, en sådan person, att det ska sluta såhär. Å jag kan inte hjälpa att undra om dessa konserter ledde fram till hans död, iallafall var en av orsakerna till den. Men jag är glad att jag fick en inblick i hur han är som person, hur han kommer på idéer, hans musikalitet och hans kärlek till jorden. Han kommer alltid finnas i vårat minne. Som "The king of pop", som MJ, som finaste Michael Jackson. L O V E

L O V EThis is it

2009-10-29 - 14:32:06
Jag ser fram emot ikväll, ska se "This is it". Ska bli kul och en upplevelse att se Michael Jackson, jag känner på mig att de kommer ha med ett inslag om hans död och då kommer jag storgråta som bara den. Jag är lite blödig av mig...

Innan ska jag och Jomana äta middag ihop med Sandra och Henke som hade bokat samma bio, utan att vi visste om det, så vi ska äta middag innan och se filmen samtidigt. Graciela kommer också, men hon har en tendens att komma sent och jag ska tvinga henne stänga av mobilen, för den brukar ringa och mongot brukar svara "Hallå, jag sitter på bio". Smaaaart!!! Men det är Grisen i ett nötskal!

Jag skriver ikväll om hur filmen var, nu ska jag äta lunch och sen hämta ut ett paket på posten! Å nu visade de reklamen för "Cirkus Möller", ni måste se fredagens program, jag sitter i publiken ju!! Haha!

All kärlek!

There's a place in your heart and I know that is is love

Cirkus Möller

2009-10-28 - 21:38:28
Jag har varit på tv-inspelning idag! Som publik till programmet "Cirkus Möller" som går på tv4 fredagar klockan 21.30, så nu måste ni kolla på fredag.

Vi kom dit och fick stå i kö ett tag in till studion, då sade dom att om man var flera i sällskapet så kunde de dela på det så man inte fick sitta ihop. Men när vi väl kom in så fick vi så fick vi sitta tillsammans, de ordnade så vi fick sitta längst fram, närmast scenen. Å sen fick vi flytta på oss, så vi satt närmast bandet, men fortfarande längst fram.

Publiken värmdes upp, vi fick klappa, skrika och vi skulle hela tiden le och se glada ut, och det gjorde vi med, för att det var faktiskt roligt. Jomana skrattade så hon grät när Måns Möller kom fram till oss och frågade Miriam om hon var kurd (han hade precis skämtat om kurder) och hon sade att hon var syrian, o då skämtade han om det och Södertälje och gatukök, ja han fick ihop det bra, och vi skrattade jättemycket!! Sedan gav han Therese en kram när programmet var slut, han tog flera i handen och kramade henne haha, så det kommer väl med i tv.

Jag hade på mig min lila adidasjacka och den zoomade dom in så man såg det på alla tv-monitorerna, och sa "Det är nån som har på sig en fet adidasjacka, kan den tas av", och så kom producenten fram till mig och frågade "Har du nånting under" och då skrattade alla haha. Så jag fick inte ha på mig den... men jag kommer väl med ändå. Vi satt ju längst fram. Måste titta på fredag!!!

copyright (c) ankarstav.blogg.se

Tadaa, längst fram!

 

copyright (c) ankarstav.blogg.se

Mina fötter vid scenen, ännu ett bildbevis på att vi satt längst fram haha!


Jaha, nu ska jag fortsätta titta på Grey's Anatomy och dricka färdigt min kopp varma choklad!

 

xoxo

På höjd av lathet

2009-10-27 - 17:10:14
Idag har jag latat mig, sov till tio, åt frukost, tittade på tv. Tog det lugnt med andra ord. Jag har höstlov nu, ska väl plugga lite egentligen och läsa lite kurslitteratur, men jag tänkte att en dag av lathet inte skulle skada, det har jag väl förtjänat? Så jag har tittat på alla dessa onödiga program som går på dagtid och som man aldrig ser annars, typ "Days of our lives" och "Smallville". Tittade på "Ellen", hon är iallafall rolig haha. Å nu är det repris på "Hell's kitchen", som jag tänkte se lite på innan jag äter middag.

Men man blir ju sååå seg genom att bara inte göra någongting. Gick till centrum förut och handlade massor av frukt, så jag har rört på mig lite ändå haha.

Nu ska jag mixa kikärtorna till min hummus (japp, här är man en alldeles egen Gordon Ramsay och lagar från grunden, eller nja, Bree Van De Kamp säger mina kompisar att jag är haha. På tal om det "Desperate housewives ikväll, tjihoo!), ha en riktigt fin kväll nu!

Nighty night!

Anette Anka

2009-10-26 - 21:45:10
Haha, jag har precis sagt hej då till Alex och Nesse, vi åt middag tillsammans och sen när vi satte oss i soffan så började jag prata om den fina Svenska Hollywoodfruar-imitationen som gjordes av den där tjejen på "Robins". Den är ju så rolig, och Alex tyckte det med. Nesse hade inte sett den så jag började härma Anna Anka med den finaste dialekten ever, och Alex ville spela in det på sin kamera, så vi gjorde det. Det blev väldigt väldigt roligt.

"Den härr kydden kostade sex hundrra schyttio fämm töusen dollarrr, folk ärr barra avundsjöuka, de fattiga kan sitta därr i siina hyddorr. Jag vill barra ta massa smaå steen och kasta poå dom i sina hyddorr."

Haha, roligaste! Alex skrattade så hon grät haha. Hon skulle skicka den till mig när hon kom hem, så himla roligt. Å vad lättroade man kan vara!

Nu ska jag varva ner lite och titta på tv och fortsätta mysa lite, har tända ljus överallt. Vad bra man kan må av att spendera tid med sina vänner!!

Peace & lööööv

Nutella is the shit

2009-10-25 - 16:22:25
Jaha, nu var det söndag igen då. Igår kväll var hela familjen hos min bror och vi åt god middag och drack lite vin. Sen spelade vi lite sällskapsspel. Men jag var så himlans trött efter att ha gått kvart i fem på morgonen, så jag gick hem vid halv elva och somnade nästan i soffan haha. Men jag lade mig i sängen sen till slut.

Imorse vaknade jag av väckarklockan, och sen ringde mamma sekunden senare, vi skulle åka och handla vid elva. Så jag storhandlade lite mat och så, nu när man fick pengar i fredags.

Imorgon ska jag ha en heldag på min praktikskola och ta del av åtgärdsplaner och handlingsplaner. Sen på kvällen kommer några av tjejerna över, iallfall Alex. Har lockat med glass, inte vilken glass som helst heller, Nutella-glass! Sen vi var på Kreta och åt pannkaka med nutella i till frukost, så har vi (speciellt Maral) fått det på hjärnan lite. Så jag skrev till Maral (som inte kunde komma) och frågade om det var säkert att hon inte kunde komma, för jag hade Nutellaglass i min frys. Då blev hon lite avundsjuk haha. Så imorgon kväll blir det mys med mina favorittjejer!!

Snart ska jag iväg till gymmet och gå på ett pass Afrodans, ska bli kul, har inte gått på ett bra tag, men jag antar att de har samma rörelser o koregrafi fortfarande, så det blir inte svårt. Det blir inte svårt även fast dom bytt koregrafi, men då koncentrerar man sig mer på det... ja ja. Vi hörs senare kanske!

Peace!

Aj!

2009-10-23 - 19:15:35
Jag har sån träningsvärk i mina överarmar att om jag sitter med de böjda och sen sträcker ut dem så stramar hela skiten. Hur ska jag kunna bära och jobba imorn med träningsvärk? Få gå som ett mongo från kongo med böjda armar hela tiden... Fy på Bodypump, tränaren ville att man skulle lägga på lite, så jag gjorde det och nu gör det ont. Plus att hon tror att jag heter Malin. Hon är bra, men det är roligt att se henne stå där och skrika "Maaalin, kom igen nu, Maaalin". Hahaha!

We live in fascination

2009-10-23 - 18:06:43
Ni vet coca-cola reklamen, den med den där låten "We love this exaltation woho woho ooh", ja den låten har fastnat i mitt huvud. Jag plankade den igår, spelade på piano till klockan halv ett igår kväll. Det var meningen att jag skulle sjunga den med musik-niorna, men vi hann inte. Gjorde klart "The scientist" av Coldplay istället, hela låten satte dom fina små ungdomarna, med trestämmighet och allt. Lite stolt blir man ju att det är jag som lärt dom det, haha!

Vet ni, jag kom på att ikväll är det Idol!! Tjihoo, mer Bagge åt folket (den manliga versionen alltså). Solo baby! Så jag sitter nog framför det ikväll, jag ska jobba imorgon mellan 6-12. För att vara extra trött ikväll då, så hade jag tvättstugan imorse mellan 7-11, fast jag tvättade bara två maskiner, så riktigt till klockan 11 blev det inte... Men det är inte det viktiga, det är att jag har varit duktigheten själv och orkat med allt idag!! En klapp på axeln och vuxenpoäng till mig. Jag har börjat samla på mig allt mer vuxenpoäng på senaste tiden. Så jag antar att jag kanske inte är 22 år, utan 26 kanske... suck. Pensionär nästa!

Nu ska jag laga lite middag till mig själv. Imorgon efter jobbet ska jag luncha med fina Nadja och på kvällen ska jag och mina föräldrar och min syster till min bror och ja, tydligen dricka vin och snacka massa skit. Jag ska försöka sova middag (pensionääär) så jag orkar vara uppe.

Puss och kram!

copyright (c) ankarstav.blogg.se

Bjuder på en fin bild från Carros mac :)En beslutsångestframkallande gaddning

2009-10-20 - 19:20:10
Jag sitter faktiskt och kollar runt på olika tatueringsstudios, jag piercade mig på ett ställe som heter "East street" och jag har kompisar som tatuerat och piercat sig där förut och varit nöjda, bra resultat osv. Så frågan är om jag ska gå dit och rådfråga lite. Men först så vill jag bestämma vad jag ska göra. Jag vill egentligen inte ha något stort. Men jag ska kolla vad mina kompisar säger och tycker. Vill vara 110 % säker innan jag gaddar mig!

Idag skulle jag varit ledig, men min handledare frågade om jag ville hålla i sjuornas musikprofil-lektion och vara med på två andra lektioner, så jag tänkte att jag inte hade nått bättre för mig, så jag åkte till praktiken idag med. Sjöng "Master blaster (jammin')" av Stevie Wonder med sjuorna, och det fungerade faktiskt förvånadsvärt bra, låten är rolig att sjunga och den svänger lite, så antar att Stevie går hem överallt, duktiga var dom iallafall!

Imorgon ska jag sjunga "Please don't leave me" av Pink med musikprofilen i åttan, så jag tänkte öva lite på den, eller jag tror att jag ska köra den låten med dom iallafall, annars blir det någon annan finfin modern låt haha!

xoxo

Where the wild things are

2009-10-19 - 22:44:06
Meeen åh jag skrev massor här och så "stängs Firefox oväntat ner" och då försvinner allt. Å jag orkar inte skriva om det, aaargh! Men hoppas ni har haft en fin dag. Nu är jag arg på mitt internet. Ni får nöja er med en bild. Men inte på mig. Så det så.

Tänk att ha en sån här garderob. Kolla på lilla Max, han är 3 hyllor hög liksom.

Å det är bara skorna. Undra hur klädgarderoben ser ut haha.

 

Kärlek!

♪ ♫ ♪ Lalala ♪ ♫ ♪

2009-10-18 - 21:58:15
Sitter och lyssnar på Céline Dion på Spotify. Älskar Spotify, skriver in en artist och lyssnar på alla låtar som kommer upp med den artisten, supersmidigt!

Idag var jag hos mina föräldrar och fikade, sen åkte jag till Farsta med mamma och brorsans familj, men jag köpte inget, var lite seg. Efter middagen tog jag och min svägerska Marie en powerwalk i en timme, och nu är jag hemma med tända ljus och lite värme i det annars så kalla Stockholm.

Haha jag hittade en hemsida som man kunde göra om frisyren och sminkningen på sig själv, man laddade upp en bild och så kan man ändra nästan allt. Å jag ändrade och provade lite olika grejer. Resultatet?

copyright (c) ankarstav.blogg.se

Haha den första bilden är med Lauren Conrads (The Hills) hår, och så ändrade jag min ögonfärg och gjorde ögonbrynen smalare. Lite mörkrosa läppglans och rouge samt svart ögonskugga och längre ögonfransar


Andra är med Jennifer Love Hewitts hår och sminkningen har jag inte gjort ett smack med haha.


Jaha det var det. Imorgon har jag två musiklektioner med åk 7. Ska fortsätta lite med "I gotta feeling" och sedan sjunga lite äldra låtar med dom, typ Beatles och Ray Charles. Får se hur det går, men det går nog bra!

 

Peace & love

Nobody said it was easy

2009-10-16 - 23:58:11
Idag hade jag en lektion, lärde ut låten "The scientist" av Coldplay till musik-niorna. Lite stödövningar, uppsjungningar, stämmor. Måste komma ihåg att byta tonart till nästa gång bara.

Efter praktiken tog jag bussen hem till mor och far, skulle skriva ut en grej, har ingen skrivare hemma nämligen. Sen så bjöd de på mat, kycklingfilé bakpotatis och sallad. Sorbet och kaffe senare, mums. Kaffe utan mjölk drack jag till och med, vuxenpoäng till mig, men det var inte så gott.

Nu till något helt annat, jag har funderat på att tatuera mig rätt länge, men har velat om vad jag ska göra. I gymnasiet ville jag ha en g-klav som symboliserar musik och allt jag känner för musik, men alla, och då menar jag typ alla, skaffade en g-klav som tatuering i min klass. Å jag ville inte ha en tatuering som alla andra har.

Sen så efter min farfar dog förra året så tänkte jag göra en basklav, till minne av honom (han spelade kontrabas och var jazzmusiker) och plus att det har med musik att göra, musik är livet för mig, skulle inte kunna leva utan musik! Men sedan kom jag även att tänka på den musik som har hjälpt mig genom åren, den musik jag lyssnat på, de låtar jag älskar och kan relatera till. En av de låtarna är "Soar" av Christina Aguilera. Jag var nog 16-17 när jag hörde den första gången och jag fastnade för den från första stund. Texten stämde så bra in på mig när jag inte riktigt hade självförtroendet på topp och försökte vara någon annan för att passa in. För mig står låten för att man ska stå på sig och gå sin egen väg, trots att folk tycker si och så. Att man ska sprida ut sina vingar och så, så och skapa sina egna drömmar och följa dom, spread your wings and soar. Därför så är jag väldigt inne på att tatuera in den meningen, spread your wings and soar. Det finns så många anledningar att göra det, Christina Aguilera har jag lyssnat på sedan jag var 13 år och hon var en blond liten pop-prinsessa. Jag drömde om att lära mig ta den där högsta tonen i "I turn to you" och ja, det kan jag idag. Jag tror att jag började sjunga och älskade att sjunga tack vare henne (bland annat). Å när min farmor dog så lyssnade jag på "Stripped" och grät till fina "Cruz", "The voice within" och "Soar". För att inte tala om "I will be".

Jag grät på kvällen den 26 september 2003, för jag var så lycklig att jag sett henne live! Det var i Globen, hon kom dit på sin "Stripped" turné, och jag var nära att inte gå för min mamma ville inte att jag skulle gå själv, men min bror kom som en räddare i nöden och ville också gå. Jag satt typ handlingsförlamad hela kvällen, hon var grym, vilken röst, live dessutom!

Ja, som ni förstår (och ni kanske tycker det är löjligt, men jag skiter fullständigt i det) så har fröken Aguilera betytt mycket för mig, och gör det än idag. Så den tatueringen skulle stå för någonting som jag verkligen håller av, musik, kärlek, hopp, drömmar, en personlig betydelse. Ingen ful dödskalle gjord på fyllan. En som man kan stå för om 10 år, hela livet! Jag har letat olika typsnitt och hittat några som jag gillar. Vill ha en snirklig fin stil på texten. Grejen är att jag vet inte vart jag vill ha den. Kanske i nacken, mellan skulderbladen. På underarmen? Så det är typ där min beslutsångest ligger. Hjälp!

copyright (c) ankarstav.blogg.se
Dom där bläckplumparna ska inte vara med hade jag tänkt.

Fast jag gillar nog den understa bäst... eller?!


Nu ska jag försöka varva ner och gå och lägga mig, för imorgon kväll ska jag försöka vara pigg! Lördagar är väldigt sega för mig, speciellt om jag jobbat, men imorgon är jag ledig, tänkte städa lite, kanske åka och shoppa... Vi får se. Ha det bra!

Fred och kärlek!

Jag är verkligen förvirrad!

2009-10-14 - 23:46:44
Ni får skratta åt mig, för jag skrattar åt mig själv hahaha.

Jag lade tillbaka kameran i bokhyllan nyss och upptäcker att det är tomt i ena hyllfacket. Mitt hjärta stannar halvt. Vad hade jag där? Varför är det tomt? Det ska inte vara tomt.

Mitt hjärta stannar helt när jag kommer på att min hyresvärd har varit i min lägenhet idag för att kolla kyl/frys. Har de tagit något? Okej, smyckesskrinet står kvar. Tänk om de tagit något? Men vad? Vad hade jag i hyllan? Jag tittar på de andra hyllplanen och konstaterar att allt är ju kvar. Förutom det tomma.

Då slog det mig. Imorse så såg min orkidé lite vissen ut, så jag tänkte att den behövde lite solljus och ställde den i fönstret. Så, dam dam dam. Därför är hyllplanet tomt nu på kvällen. För orkidén står i fönstret och inte i hyllan. Lättnad. Sen skrattar jag högt åt mig själv och skakar på huvudet. Hur hur HUR kan man vara så, eller bli så? Korttidsminnet är det nog fel på. Tur att jag är musikalisk så jag har någon form av talang... Haha!

Förlåt, men gör er beredda på mer av sådana här saker. För jag tappar bort saker (för att hitta de sju sekunder senare), snubblar (jag får blåmärken på rätt konstiga ställen), säger saker utan att tänka mig för (och alla skrattar), drar roliga skämt (som alla tycker är dåliga), lägger stämmor på allt du sjunger (jo det är tydligen irriterande ibland), gör fina imitationer (min specialitet är Céline Dion, jag är sjukt grym ehm). Men det är jag. Å jag har ganska många vänner som står ut med det här, och det älskar jag dom för.

Men man blir ju som man umgås.

I gotta feeling

2009-10-14 - 23:10:45
Ni vet inte hur trött jag börjar bli på den låten, "I gotta feeling" av Black Eyed Peas. Sjöng den i måndags och hela dagen idag med åk 7, sedan så sjöng jag "Use somebody" med musik-åttan.

Ja just det, sade jag att jag har praktik nu? Är lite förvirrad nu kanske. Eller jag har mycket att göra. Planera in lektioner, sjunga hemma, spela hemma, skriva planeringar, lära mig låtar, transponera låtar. Ett riktigt musikerjobb. Om man är sångerska (som jag) så kan man kanske vara mer van med att ge noter till musiker och säga tonarten, nu måste man göra allt själv, plus extra dirty work. Planera, utvärdera. Fast när det kommer till kritan så är det roligt. Å de elever som man tycker är lite extra härliga är de som är lite jobbiga och pratiga i början av lektionen, men sen när man sjungit igenom låten så säger de "Åh vad fint du sjunger, du är jätteduktig". Då blir man lite ställd, för man förväntar sig inte det. Så tack! Det är därför man ser fram emot VFU (praktik) och tycker det är roligt!

Efter praktiken åkte jag till syster med buss, vi åkte till Skärholmen med bil och jag shoppade på H&M (kofta) och på Gina Tricot (leggings). Imorgon får jag lön, så på fredag kanske man ska shoppa lite mer haha. Jag har bara en lektion då, musik-nian (alltså, to be clear; de som går inriktning musik i åk 9). Då ska de få sjunga "The scientist" av Coldplay.

På tal om det, jag hatar när folk till exempel säger "Jag ska sjunga "Soar" med Christina Aguilera". Eller som svar på frågan "Vad ska du sjunga?", "Soar" med Christina Aguilera. Nej du ska sjunga "Soar" AV Christina Aguilera. Det är alltid av. Av av av. Säger du med så ska du sjunga med Christina Aguilera. Å då blir det en duett! I Idol så säger de så ibland och det stör mig, jag vet inte varför. Men om du ska säga med, you better sing a duet eller så pratar du i tredje person, vilket får dig att framstå som icke-professionell. Man säger av. Den låten av den personen med dig själv. Gäller alla låtar. Svenska som engelska som arabiska och spanska! Okej? Är alla med på att det heter av? Det var dagens läxa.

Nu ska jag sjunga "Umbrella" av Rihanna (hatar den kvinnan, nasal-sjungare nr 1). Men jag måste, för mina sjuor ska sjunga den imorgon! Vi ska har gitarrgenomgång, när var hur varför (nästan).

Puss och kram!

copyright (c) ankarstav.blogg.se
Jaha, löjlar mig lite.
Men till mitt försvar så testade jag min nya kamera...

 

På pumpajakt

2009-10-14 - 22:38:51
Halloween är ju faktiskt inte så stort i Sverige, men tänk vad mysigt att gå på pumpajakt och välja ut fina pumpor som man sedan skär ut ansiktet på? Alltså om man hade barn, eller när man var liten. Å om man bodde i hus. Med min brandvarnare skulle man tro att det brann överallt om jag hade pumpalyktor överallt haha.Fina Christina med sin söta son Max på pumpajaktMikey (Xtinas bror), Christina & Max.
Kan jag få hennes skjorta, den e snygg?!


Wind chill?

2009-10-11 - 23:12:46
Seg dag, jag jobbade ju igår och åkte till Grisen på kvällen och firade hennes födelsedag. Klockan 23.00 så åkte jag hem, orkade inte halvligga i Grisens säng och halvsova så länge till. Tog en timme att komma hem och jag somnade direkt, alldeles för sent. Så jag vaknade av kyrkklockorna (har en kyrka som granne), men jag somnade om och hörde inte de något mer. Så jag gick upp 12.30. Men man blir så seeeg av att sova länge. Å så är det ju söndag.

Messade Nesse om vi skulle se på skräckfilm senare hemma hos mig vid femtiden. Så jag hann att vakna till liv under dagen och sorterade tvätt (som jag tvättade för en vecka sen, hm). Vid klockan fem så handlade vi grönsaker och dipp på Ica och hyrde en film som hette "Wind chill" och den var helt okej. Jag och Nesse snackade under hela filmen, gör vi alltid, så det går inte att se på film med oss i samma rum haha. Det blir mer en komedi än skräck när vi är i farten! Å mitt i filmen går brandvarnaren i hallen! Det doftljus som jag tänt i badrummet hade tydligen inte varit i brandvarnarens smak och sånna där alarm tjuter ju utav bara den! Så jag fick lov och släcka ljuset och vifta med en tidning för att vädra ut luften.

Dock bev jag mer rädd av brandvarnaren än skräckfilmen. Å nu ska jag titta på Supernatural, lite mer mysik såhär på kvällen kan ju behövas (som om det inte varit nog haha). Hursomhelst, myskväll blev det och ja, nu var det Supernatural på tv.

Peace & love

Från mysig kväll med trevligt sällskap till alldeles ensam med baggarna och Gary Sinise

2009-10-09 - 21:50:23
Idag efter skolan så träffade jag Jomana "Jamie" och vi gick runt i diverse affärer, hon köpte bland annat ett litet leksakspiano till sin systerson som fyller 1 år. Vi hade roligare i BR än barnen, vi blev som barn på nytt och testade allt som lät och lös haha. Sen så följde hon med mig hem och jag lagade Canelloni med keso och champinjoner (och stark tacosås och chili) till oss. Det blev gott, men ganska starkt. Mina läppar sved av chilin och Jomanas mun "brann upp". Sen så åt vi lite glass och drack te och började titta på Idol. Men eftersom Jamie har så långt hem till Albyyy så åkte hon hem nyss, och jag sitter här och tittar på Idol själv. Såg ni Karolinas kjol? Usch. Julgranskula nummer ett.

Imorgon jobbar jag i alla fall från sex på morgonen (måste gå upp fem!!) och slutar klockan tre. Sedan ska jag hem och fixa till mig för att åka och fira Grisens födelsedag! Ska bli skoj och se henne, för den kvinnan är upptagen. Hon skulle kunna vara rullstolsbunden, förlamad, arbetslös och inte ha några andra kompisar förutom mig, jag skulle ändå inte se henne mer än en gång i halvåret. Vad gör hon egentligen?? Lilla platanita... suck!

Nu ska jag fortsätta titta på Idol och kommentera varenda uppträdande. Om Idol skulle behöva en gästdomare, så är jag nummer 1 i kön alltså. Nog för att juryn är "professionella" men så proffsiga är de inte. De hejar på folk som Nicklas och Camilla och Karolina, jag skulle lätt kunna sålla bort dem. Eller nja, Karolina kan ju sjunga, men hon borde inte göra sig till, härma andra och inte lägga in add libs i varenda ord... Å inte klä sig som en discokula heller. Jag tror jag har nått emot henne haha. Jomana tyckte hon såg gammal ut haha dagens!

Nej nu, måste jag besöka the ladiesroom och göra nummer ett haha!

Peace!

Go Janet it's your birthday

2009-10-06 - 21:07:28
Dagens enda lektion var halvtråkig. Men den blev rolig när min grupp satte sig i sofforna och skulle utvärdera vår projektdag. För det första så är jag lite halv-galen, så det gör ju inte saken bättre. Ibland så blir det kanske för mycket, men oftast är jag trött och uttråkad. Idag fick jag Cassandra att nästan skratta på sig. För att jag sade att en kille var "nästan lite snygg". Men det är han inte. Bara allmänt creepy. Men ni skulle sett hennes min haha, innan hon fattade att jag skojade. Tänk om jag verkligen hade tyckt att han var snygg och bara driver med honom för att passa in?? Nej du, skulle aldrig falla mig in. Om ni umgicks med den här killen så skulle ni förstå vad jag menar. Han är den typen som man inte vill vakna i säng med dagen efter en utekväll på krogen. Då måste man vara jäkligt full och fått GHB i drinken och vara lite desperat. Då skulle jag förstå om det blev så, men inte annars. Stackarn! Kan inte vara lätt att vara honom... Lite synd är det om han, för jag vet inte om han vet att han är som han är, och om han lider av det. Eller om han vet att vi driver med honom... stackarn!

Nu är det Desperate Housewifes, tjihoo. Kvällen är räddad.

Imorgon har jag en ynka sånglektion (ska sjunga "Sakta vi går genom stan"). Sedan ska jag och mamma åka till kyrkogården och tända ljus på mormors grav, om det inte regnar vill säga. Man åker dit alltför sällan. Har bara varit på min älskade farfars grav 1 gång sedan han dog förra augusti. Det är smärtsamt att sitta där i minneslunden och bli påmind om det. Minns hellre både honom och farmor hemma, genom bilden i bokhyllan, tonerna från en enkel jazzmelodi eller lukten av den gamla kontrabasen. Den lukten som man känner och säger "Det luktar hemma hos farmor & farfar". Aah minnen!

Ja just det, innan jag blir för sentimental, Desperate housewives var det haha.

Kärlek

/Janet - mitt nya smeknamn haha (internskämt)


Min kompis Emz skrev om mitt inlägg angående Idol-Karolina's kopiering av Christina Aguilera, en som håller med mig, tjihoo. Klicka här för att läsa vad hon skrev!

So you think terracotta is the best color to decorate a room with? Think again!

2009-10-05 - 21:11:39
Jag skulle precis slå på tv3 och säger högt; "Jaaa nu börjar Skärgårdsfruar". Vad fick jag det ifrån?!

Men jag ska iallafall se det. Sen kanske jag ska inreda lite á la Maria Montazami, terrakotta, brunt, orange. Skulle passa med min fina lägenhet va?! Nej usch, tål inte hennes inredningsstil, eller dialekt. Nu tipsade hon om att om man dricker från ett vinglas och har läppstift, så ska man dricka från samma ställe från glaset hela tiden så man slipper flera märken på glaset. Eller så kan man torka av det med tummen. Nej men åååh, århundradets upptäckt! Fanfarer för Montazami!!!

Haha, nu måste jag titta på det utan datorn som stör!

Puss & kram

När min efterlängtade bokhylla äntligen blev ihopsatt

2009-10-04 - 23:46:03
Ja, det var idag det. Efter kanske över en månad ouppackad så blev den idag byggd av mig, pappa och mamma. Först så borrade pappa i väggen, för jag har ett vitrinskåp som är totalt ostadigt och var tvungen att fästas i väggen, så det fixade vi först. Sedan byggde vi bokhyllan, som var en byggsats!! Men vi fick ihop den, och det blev jättebra. Har delat av rummet med den (eftersom jag bor i en etta), så sängen står på ena sidan och soffan på andra.

Och eftersom jag hämtade min nya kamera idag, så har jag fotat så ni får se det. Bra va!?

copyright (c) ankarstav.blogg.se
Sett från soffan.
Ställde upp diverse grejer i hyllan så länge, bara för att det inte ska vara tomt.


copyright (c) ankarstav.blogg.se
Från sängens håll


copyright (c) ankarstav.blogg.se
Mitt vitrinskåp, nöjd som attan med det!


copyright (c) ankarstav.blogg.se
This is where I eat. Eller nja, ibland äter jag framför tv:n


copyright (c) ankarstav.blogg.se
Lite softilation på kvällskvisten, i min "nya" fina lägenhet.


Hoppas ni får en fin kväll/natt, jag ska iallafall sova nu, imorgon har jag pianoredovisning, orkar inte bry mig om den så mycket, har typ inte övat något alls, men men. Om en vecka ska jag ut på 5 veckors praktik, det ska bli skoj! Sov så gott nu!

 

Peace

Dagens

2009-10-04 - 23:12:01
Dagens datorfel! Jag gick in på studentmailen, vilket är en svensk sida (Musikhögskolan i Stockholm), och vips, internet fick för sig att sidan var på indonesiska och ville översätta till svenska. Fast det stod på svenska! Eh?!


Hahaha indonesiska my ass!

I'm your biggest fan I'll follow you until you love me, papa paparazzi

2009-10-03 - 15:27:34
När jag var i Norge så blev min kamera stulen när vi var ute och dansade. Nu har jag äntligen fått svar från försäkringsbolaget att jag får en ny kamera!! Men eftersom min kamera inte säljs längre, så kommer jag få en likvärdig, det vill säga en nyare och bättre modell. Jag hoppas verkligen jag får en av de som jag tittat på.

Jag skulle egentligen hämtat den idag, men jag var på Ica Maxi och Biltema (handlade skruvmejslar så jag kan skruva ihop min bokhylla), och det började spöregna, och nu regnar det fortfarande, och jag sitter här helt frusen med en filt omkring mig! Så det blir nog imorgon efter tvättstugan eller kanske någon annan dag. Egentligen är det ingen större brådska, men såklart att jag vill ha en ny kamera nu nu nu!!!

Så här kanske den kommer att se ut:

Antingen blir den modellen till höger, fast jag hoppas på modellen till vänster, för den är bättre. Jag ska försöka övertala folket som jobbar där att ge mig den. Haha!

 

Kvällen blir lugn, ska äta middag hos min bror och svägerska, de är så snälla och bjuder på tacos. Sedan så ska jag och svägerskan äta ost och kex och titta på skräckfilm. Kanske köra lite Wii, det är roligt. Måste gå ner till videobutiken och kolla om de har den skräckfilmen jag tänkte på, "The unborn".

Nu ska jag kanske ge mig på att skriva fast glasdörren på mitt vitrinskåp!! Good luck Chuck!

Peace & love

It's a man's man's world

2009-10-01 - 23:48:30
Ja, men vad skulle den vara utan en kvinna?

I kvällens Idol så sjöng Karolina "It's a mans world" och vid första tonen så tänkte jag direkt på Christina Aguilera. Å vid andra och tredje tonerna så var saken klar. Det var typ exakt Christinas framträdande med samma låt på Grammy 2007. Shit vad lika. Alltså jag menar inte att Karolina gjorde låten dåligt, det var sjukt bra, men sen när ska man vara sin egen person i Idol, jo sen alltid, juryn letar efter något unikt.

Mig veterligen har Karolina sjungit "At last" förut, och det var också likt Christina Aguileras version. Kanske Karolina skulle sluta efterlikna någon annan och försöka vara sin egen artist, för jag tror hon skulle lyckas totalt superbt med det. Men att det var taget direkt ur Aguileras framträdande är ingen snack om saken. Jag ville bara framföra det, att Karolinas arr var egentligen Christinas. Å att jag hoppas att Karolina går sin egen väg istället för att efterlikna fröken Aguilera. Man kan ta inspiration, visst, fine by me, men sjukt roligare om man gör sin egen grej, inte kopierar arr, kroppsspråk, mickrörelser, ad libs etc.

Det var min åsikt. Sen får ni tycka vad ni vill.

Men likt är det:


I told you!!!

Sov gott!

 

RSS 2.0