Gott nytt år!

2010-12-31 - 20:10:37
Jag hade ju önskat att jag inte jobbade i morgon så att jag kunde vara uppe hur länge jag ville, kanske fira in det nya året med en drink, kanske spanat in Oskar Linnros på scen på Debaser och blivit lite rund om fötterna och lagt in en stöt, kanske umgåtts med mina vänner och skrattat alldeles för mycket och klagat på att jag fanimej inte fick in den där stöten. Istället så har jag ätit en god middag och druckit ett glas vin för mycket och återfår den där jävla tanken om att jag faktiskt jobbar från klockan 7.30 imorn. Jag hatar det. Vill inte. Inser att jag måste skärpa mig och söka nytt jobb. Jag vill ha jobb som körsångerska eller något sånt där. Fan jag kan ju sjunga och spela piano. Ska inte Petter ut på turné i sommar? Han har ju massor av låtar med diverse kvinnliga artister, jag kan vara dom!? Jag kan tersstämmor, wailningar och allt däremellan. Så mycket bättre än alla andra. Visst låter det bra?

Gott nytt år på er då. Hoppas 2011 blir just ditt år! Inga borttappade vantar, urinvägsinfektioner eller synfel! Puss /A

Fortsätt när mörkret kommer och allt gör ont

2010-12-28 - 22:27:27
Ojoj vad jag har jobbat, stressat och slitit den senaste veckan! Jobbade ju bara mornar och då däckar man klockan nio på kvällen. Men igår piggade jag upp mig med middag och kaffe hemma hos mamma och pappa. Mamma fyllde år och hon ska få gå på chokladprovning! Jag sov över också. Fick mig en god natts sömn, vaknade halv tio. Sedan åt jag och mamma frukost och begav oss till Söder där vi fikade och gick på bio. Vi såg Svinalängorna och den var bra!

Efteråt träffade jag Jomana, Sofie och Graciela. Som vanligt så blir det tjaffs om vart vi ska vara och eftersom det saknas förmågan att kompromissa så åkte en hem och resten satte sig på ett café. Hädanefter så bestämmer tamigfan jag vad som ska göras och alla andra lyder! Tjejer alltså, tsss. När jag fyller år ska jag bara bjuda killar på mitt kalas och inga andra får komma (hej-jag-fyller-sju-och-är-en-bestämd-ung-dam). Nej då. Jag ska inte fira mig alls. Nu började jag ju nynna lite på en låt: Skönt att jag slipper bli 25. Fy fan vad skönt alltså. Jag blir 21. För fjärde gången.

Julaftonsmorgon

2010-12-24 - 06:22:30
God jul! Och vilken jul det blir! Just nu är jag på väg till jobbet och ska spendera dagen bland pastahyllan. Kommer även att peka vart vi har det föralltid mer fördömda ströbrödet. Folk som är ute och panikhandlar idag är alltid lika spännande. Ha en fin julafton och de andra dagarna med. Jag byter ut Kalle Anka mot jobbet. Kärlek /A

Update: Busschauffören missade att stanna på min hållplats (ja, jag tryckte) och jag skrek till honom. Så jag antog att han skulle stanna på nästa hållplats. Men nej, han bara gasade på. Då skrek jag väldigt irriterat till honom. Då vaknade han ur sin dvala med ett "jahaaa". Vafan. Det är ju ett till bevis på att det bara är amatörer som jobbar på SL. Tack för den julklappen.

Tror att det här kan vara början på nått stort

2010-12-20 - 23:42:16
Hahaha alltså idag har jag haft den roligaste dagen på ett bra tag. Fyfan vad roligt jag och Cassandra haft! Spenderat halva dagen framför hennes dator och lattjat. Men även varit lite seriösa. Mer pannkaka åt folket!

Idag har jag köpt nya vantar. Rätt fina. Inte lika fina som mina lovikavantar, men ändå. De är varma och det behövdes. Dock fungerar det inte att använda iphone med dessa tumvantar. Attans då! Puss alla!

Pepparkakshus

2010-12-19 - 20:41:48
Ojojoj vad skillad jag är på pepparkakshusbygge. Lika bra som på att tappa bort vantar (jag kommer gräma mig om de där jäkla vantarna hela vintern).

En massa måsten och två glas vin, allting brinner upp inuti.

2010-12-19 - 15:59:55
Elva timmars sömn fick jag inatt! Rekord! Har inte vaknat så utvilad på ett bra tag. Igår fick jag fem timmars sömn, jag gick och lade mig halv fem och mamma ringde och väckte mig halv tio. Storhandlade mat med dom så nu är mitt kylskåp fullt och frysen likaså. Idag gör jag inte mycket, klinkar på pianot och ska koka kaffe sen. Sakta men säkert går jag tillbaka till mitt pensionärsliv med några ungdomliga inslag här och där. Ska ladda batterierna inför julen då jag ska jobba. Ska även jobba nyårsdagen så på nyårsafton kommer jag däcka tidigt. Inte på grund av alkoholkonsumtion utan på grund av utmattning efter att ha jobbat i sju dagar. Gå och lägga sig tidigt på nyårsafton = pensionärsvarning nummer sju. Och mina vantar är fortfarande borta. Snyft.

Frukost!!!

2010-12-18 - 12:20:36

img_0709 (MMS)

Frukost!!!

Tappat bort vantarna

2010-12-18 - 03:49:03
Jätte dåligt av mig! Mina fina vantar ligger nånstans i sumpan. Helt ensamma. Mina fingrar fryser. Sprang som en galning till bussen hem och hann förvånansvärt med den! Har sjungit karaoke på nått hak och är helt hes. Ska upp om fem timmar sisådär. Stavar som en kratta på iphone, batteriet snart slut. En rolig icke pensionär-helg med mina klasskamrater! Puss alla glada. Hittar ni mina vantar så lämna de vid kyrkogården vid Lötsjön så hämtar jag de snarast haha! Peace /en smått berusad fröken Ankarstav

Varma kläder men så kalla kårar, inte konstigt när jag bara ser dårar

2010-12-17 - 17:24:00
Sista dagen i skolan idag för den här terminen. Vi hade rep hela förmiddagen och sen träffade jag Sandra och lunchade med henne. Stan kryllar av poliser förresten. Bilar, bussar, gående, ja allt. Om nu någon spränger sig igen, vad ska egentligen alla dessa poliser göra? Ta smällen för någon? Offra sig för den stackars gamla damen med julklappar i handen? Förstår inte. Så småningom måste ju polisövervakningen avta? Min erfarenhet av poliser är ju inte riktigt bra, eller jag vet inte, nått åt det hållet. De tog bort närpolisen här ute där den behövs som mest, men nu har den kommit tillbaka och man ser aldrig skymten av dom... men nu förstår jag att de är rekryterade till stan och jagar terrorister.
Klockan sju ska jag vara i Sumpan och träffa upp klassen och bowla. Ganska nära hem ju, perfekt. Nära till kyrkogården med haha, hyresvärden har fortfarande inte fixat elementen. Min förkylning börjar bli kronisk. Tackar och bockar för det.

Utanför mitt fönster står sanningen och ler

2010-12-15 - 21:20:26
Alltså, det är ju lika kallt i min lägenhet som på kyrkogården så vad gör jag här egentligen? Jo, jag saknade min Mac för mycket...

Igår var jag väldigt ambitiös och gjorde en låt av två låtar. Man kan sjunga det som ett fint litet sångarr. Överambitiös som vanligt så skrev jag arret i noter på datorn och sedan spelade jag in det i Garageband. Tittade på klockan och den var 00.20. Lagade matlåda och gick och lade mig strax efter ett. Två koppar kaffe klockan åtta var nog boven. Men jag har varit oerhört pigg idag ändå, sjungit kör, dansat juldanser, repat och sjungit lite till. Spelat denna låt på gitarr, vilket var det sista vi gjorde den här terminen. Sorgligt värre. Men det är tid att gå vidare. Och tid att mina element i lägenheten blir fixade, jag fryser ihjäl. Jag som lämnade kyrkogården för lite värme. Tji fick jag.

Säg mig att det finns nått mer?

2010-12-12 - 22:32:15
Jag gick aldrig på spelning igår. Kön var oändligt lång eftersom vi kom dit en kvart innan gratisinträdet slutade gälla. Så jag ville bara ta min hesa röst och snoriga näsa och åka hem men jag och Alex tog en kaffe istället och promenerade i stan ett tag. Det var pensionärsvarning nummer tre och jag skulle ju bosätta mig på kyrkogården då. Ni hittar mig alltså vid Lötsjön, blå linje, station Duvbo eller en liten promenad från Sundbyberg (ta inte pendeln föribövelen den är alltid sen). Passa på att titta på svanarna vid sjön samtidigt som ni kommer förbi med något värmande till mig. Det känns som om jag kommer få sitta där ett tag. Farväl arma värld. Det var kul så länge det varade.

Ute är mörkt och kallt

2010-12-11 - 17:54:14
Förkyld ungdom coming through. Inte nog med det så har jag i princip tappat rösten efter gårdagens luciaredovisning där jag fick sjunga sju Gläns över sjö och strand i olidliga tonarter, fy. Som grädde på moset var jag hos optikern i morse där det konstaterades att jag har en svullnad i ögonlocken och varbildningar på gång, så jag måste vara ifrån mina kontaktlinser ett tag och ta ögondroppar på kvällen för att reducera mina ack så rödsprängda ögon. Tack tack.

Ikväll drar jag på spelning men jag har halvt ångrat mig eftersom jag mår som jag gör. Jag tänkte bara gå dit och konstatera att Daniel Adams-Ray inte slår Oskar Linnros, sen kan jag gå hem och tänka på annat än knarrande sustainpedaler (vafan, hat hat hat!) och kurera mig. Peace /A

Give me one reason to stay here and I'll turn right back around

2010-12-07 - 20:45:52
Efter en sista basgruppsträff åkte jag för att möta upp min kära mor i Sumpan. Efter tjugo minuters väntan och abonnenten-du-söker-kan-inte-nås-för-tillfället-frustration så ringde hon upp mig. Hon slutade tydligen senare än vad hon sagt. Så jag kilade upp till min moster och väntade där. När min mor äntligen kom så åkte vi till kyrkogården där min mormor vilar. Allt var täckt av snö och för att komma fram till graven så klev vi i säkert en halvmeters snö. Jag funderade ju på att bosätta mig på kyrkogården i väntan på döden men så blir inte fallet. Det blir jäkligt kallt och ensamt.

Jag och mamma skildes åt och jag begav mig till stan för att träffa min syster som jag inte sett på en månad kanske. Förfärligt. Men vi gick till Gamla Stan och värmde oss med varsin latte, gick på julmarknaden och promenerade sedan till Söder och kikade i diverse butiker. Mysig dag med andra ord.

Men så mycket mer än vad ögat ser

2010-12-06 - 22:54:12
Alex skickade lite fina och fula bilder från förra och förrförra helgen till mig idag. Jag blir lite varm i hjärtat när jag tänker på hur roligt vi hade och hur fina vänner jag har. Jag skulle dock vilja bli lika varm om händerna för jag fryser och har en förkylning på g. Inte okej.


Say CheeseVem fan är Micke?

 

När andra ljuset brinner

2010-12-05 - 22:32:39
Glömde starta torkskåpet i tvättstugan så nu hänger det kläder på tork i badrummet. Pensionärsvarning nummer två. Vid nummer tre vet jag inte vad jag gör. Kanske bosätter mig på kyrkogården i väntan på döden.

Ljuset är för starkt och horisonten för långt bort för att nå

2010-12-04 - 19:26:42
Efter två koppar kaffe känner jag mig fortfarande djävulskt trött. Från och med att jag gick upp fram tills nu har mina ögon kliat och varit trötta. Det är inte humant att gå upp så tidigt! Jag gick och lade mig strax efter tio igår kväll men ändå så har jag varit helt lost idag. Skrämde iväg kunderna med mina blodsprängda ögon och tafatta förmåga att handskas med konservburkar. Ingen lunch tog jag heller vilket kanske bidrog lite till min trötthet nu. Ska försöka hålla ögonen öppna till 21.00 iallafall. Sen kan jag tacka för mig utan att känna mig som en pensionär. Vad hände med min ungdom? När tog den slut? Eller är det bara en tillfällig svacka? Det lider mot jul heter ju den där julsången. Oh ja, jag lider verkligen. Rädda mig.

I mitt huvud finns ingenting förutom åttondelar och en envis melodi

2010-12-03 - 21:03:59
Denna melodi (spola till 1:10) går i mitt huvud hela tiden. Om och om och om igen. Jag vill inget annat än att den ska försvinna men den kommer tillbaka. Jag ska upp klockan 4.45 i morgon jobbhelvete så jag ska sova snart. Är sjukt trött. Kommer vakna med den här melodin på huvudet bara.

Vafan jag hör ju nu att jag skrivit fel noter. Måste ändra direkt. Det blev en andrastämma. Överambitiöst tvångssyndrom.

"Vi skulle behöva gå genom eld nu eftersom det är så kallt ute."

2010-12-03 - 18:40:10
Vart springer tiden iväg så fort ibland för? Det känns som om det var häromveckan som jag satt i solen på en uteservering i stan. Och nu är det ett vintervitt snölandskap utanför mitt fönster. Jag klagar absolut inte, det är mysigt. Speciellt när snön faller i stora fina flingor och solen lyser på. Man står och huttrar lite för att man var dum nog att ta de där lite tunnare strumpbyxorna på sig på morgonen. Sedan åker man till skolan och har hur bra lektioner som helst i ensemble. Till följd av detta får man alla klasskamrater att nynna på en och samma låt, vilket såsmåningom leder till att man tröttnar fullständigt på den.

Efter att idag har förbarmat mig lite kring den försenade kollektivtrafiken, kom jag hem och kröp ner i soffan med en varm filt, mat och repad iphone. Jag har lyckats få en liten reva i skärmen efter Berns men den syns knappt, men eftersom min telefon jobbigt nog är som en dator så gör det lite ont i hjärtat att den är och kommer förbli repad. Men jag klagar absolut inte. Det finns större problem än så. Till exempel så har de boende i Bergshamra fått en alldeles för ful och fjuttig julgran på torget. Förstasidenyhet idag och igår i Metro. Fy skam att ha en ful julgran på torget! Stor och fin ska den vara. Shit vilka i-landsproblem folk har. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Då har vi det avklarat. /A

P.S Glöm föribövelen inte att åka till Bergshamra och titta på den nya fina stora granen! Definitivt värt ett besök (obs ironi). D.S

RSS 2.0