It's so fluffy I'm gonna die

2011-02-28 - 21:52:00
Alltså jag älskar Agnes i "Despicable me". När hon får enhörningen. It's so fluffy. Se hela filmen. Ni kommer garva läppen av er. It's so fluffy I'm gonna die.

I taxin, i trappen, i hissen, i hallen, jag faller

2011-02-27 - 22:59:33
Oslo var riktigt kul. Men ack så ont jag har. Jag har ramlat, jag har fallit. I princip på alla ställen som nämns i rubriken. Fyra gånger på en kväll, varav alla var inomhus. Har blåmärken, rivsår och ett brännmärke. Har druckit dyra drinkar och shottat ur ljuslyktor. Sjungit på ett torg och ramlat i en bar. Pratat Lejonkungen-swahili med en etiopier. Snakket norsk. Akkurat! Rumpetroll! Tittat på skid-VM på Carl Johans Gate. Tittat på isskulpturer. Anfallit en kille med en yogaboll. Allt är möjligt i Norge. Snart ska vi tillbaka! Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag är nästan där. Ehm. Sammanfattningsvis: vi har haft väldigt kul. Man har alltid kul i Oslo!

Officiell ramla-i-Oslo-låt: Jag kommer - Veronica Maggio

Officiell party-i-Oslo-låt: Ölbriller - Erik og Kriss

Mina fötter gör så ont efter allt dansande. Så jag ska begrava mig i hinduismboken och sedan gå och lägga mig. Imorgon är det tillbaka till verkligheten. Tillåt mig tycka synd om mig själv av den anledningen. Ha de!

Fy blaffen hva flott

2011-02-25 - 12:06:21
Idag går jag inte på föreläsningen. Ärade ungdomar, ni ska inte göra som jag och skolka. Då lär man sig inget. Men det gör jag inte ändå så därav skolkningen. Jag som ska föregå med gott exempel. Men då hinner jag packa klart och fixa allt innan resan. Kl 17.18 går Arlanda Express. Sen blir det Oslo hela helgen! Jag har själv inga foton därifrån eftersom kameran blev stulen. Men det gjorde inget eftersom vi dansade i fontäner, sjöng i regnet och blev kastrull. Vi hörs på söndag igen. Ta det lugnt här hemma i Svea rike! /Fröken Ankarstav
På operahuset dök Men in Black upp.

Det var sol och glada miner och en smoothie för 60 norska kronor!

Squash banana?

2011-02-24 - 23:32:20
Imorgon åker jag till Norge! Världens dyraste land ungefär. Ska flyga till Oslo och hälsa på en vän, dricka 400-kronors vin och 79-kronors latte. Nja inte riktigt så. Packningen är klar, bara hinduismboken kvar då. Men istället för det har jag fördrivit tiden med att rita min fina lilla filur som kom till mig som en blixt från klar himmel idag på basgruppsdagen. Han är rätt söt, right? Han har fått lite mer stylish outfits bara. Jag vet, jag är rastlös och då blir det så här... Är det bara jag eller är filurens (Jambo heter han tydligen) pupiller som är onormalt stora? Som om han är... hög?
Vill du ha Jambo på din tygpåse? Finns inte på H&M vill jag lova. Endast hos Fröken Ankarstav. Skynda fynda innan alla noll exemplar tar slut! God natt!

Fattigmanstorsdag

2011-02-24 - 13:53:37
Hade basgruppsdag i Huddinge idag. Under tre timmar diskuterades pedagogisk grundsyn och undervisningsprocesser och lite annat smått och gott. Det var faktiskt intressant att diskutera i smågrupper, dricka lite kaffe och snacka lite med andra blivande lärare. Om en månad kör vi igen! Imorgon rullar pengarna in på kontot så jag drar till Oslo och hälsar på en vän efter föreläsningen. Ha de!

Klockrent

2011-02-23 - 21:31:39
Jag messade med Maral. Vi skrev massor av kloka saker. Sedan sade jag en sak. Och hon utförde det. Med bravur. Nu så har vi snart kissat på oss av skratt. Så himla klockrent. Hahahahahaha. (Ja det förtjänades fler haha:n). Vi blev fjortisar igen för ett tag. Efter tio år! Usch. Vi är gamla nog att inte hålla på så här. Förlåt

Ställer frågor men får inga svar

2011-02-23 - 18:35:21
Kan någon förklara för mig varför man är lärare på universitetet om man inte har ett uns intresse för det? Inte en liten glöd för dessa arma studenter som väntat i 45 minuter på att föreläsningen ska börja? Vad har man att göra inom läraryrket om man inte är pedagogiskt lagd? Jag vill att vår föreläsare ska vara som Stavros i "Klass 9A". Inspirerande. Komma med kexchoklad för att vi studenter är så bra. Det ska vara roligt att lära sig. Inte sövande och självmordsbenäget. Inte katederundervisning med power point-presentationer som bara dras rakt igenom utan vidare förklaring. Varför? Kan någon förklara det för mig? VARFÖR?

Mitt namn är Micke och jag vill ha mer

2011-02-22 - 23:17:49
Jag har börjat spela i ett soul-band! Det är över förväntan roligt verkligen! Jag är ju ingen pianist men i Souled är jag det. När vi repade idag så skyllde både jag och Sandra (ja, min fina vän Sandra är sångerska i bandet hur himla bäst är inte det?) på blåsarna för att de inte spelade när de skulle spela. Det saknades något. Så vi tog det från början och alla kom in rätt och då började Sandra skratta och vi tittade på varandra och jag började skratta jag med. Det var jag som saknades! Ett IQ-befriat moment men ack så kul det var. Hädanefter skyller vi alltid på blåsarna även fast det är nybörjarpianisten som spelar helt fel. Idag lurade vi även på bandet att spela Måndagsbarn (oj jag älskar den låten). Då kommer man ju osökt att tänka på att jag skulle ju platsa som Oskar Linnros pianist. Vi tar det i babysteg. För först måste jag ju läsa hundratretton sidor till i den här hinduismboken tills imorgon. Föreläsaren är så tråkig att hela klassen somnar. Förutom hon den där duktiga präktiga tjejen som alltid kommer med frågor. Show off. Låt oss bara njuta av filmen med de badande munkarna i en förorenad flod så att vi kan gå hem sen? Vi vill inte ha mer. Inte mycket heller. Bara godkänt.

Det är ju roligare på F än på A

2011-02-21 - 21:19:42
Jag heter: Fröken Ankarstav
Jag vill: få fyrtio miljoner på kontot.
Jag har: för många ambitioner.
Jag är rädd för: förvånansvärt lite.
Jag är inte: fyrtiotvå.
Jag sjunger: fantastiskt bra.
Ett djur jag påminner om: faktiskt så tycker jag att apan i Lejonkungen påminner om mig. Rolig, galen och sjunger samma sak om och om igen. "Kan inte sluta, det börjar om igen."
Jag gillar: fågelkvitter på en solig dag med en kaffe i handen.

Mitt i en storstadsdjungel bland betong och stål, utan mening utan mål finns vi två

2011-02-21 - 19:14:57
Såg ni Melodifestivalen i helgen? Jag gjorde ju det. Mitt bland allt stök och skrik på inflyttningsfesten så hörde man lite av låtarna iallafall. Men jag är som sagt en sådan person som kommenterar allt och alla, från sångröster och falska toner till kläder och konstiga ansiktsuttryck. Såg ni mellanakten? Lena PH och Dead by April. Det enda jag tänker på är när jag ägde henne i Globen för ett halvår sen. Jodå, jag ägde henne. Såg henne på Oskar Linnros spelning på Berns. Då tänkte jag på det. Fan, jag skulle nog äga Linnros med. Sångröst snackar vi om nu. Seså, nu ska jag kliva ner från min lilla piedestal och läsa resten av sidorna till morgondagens föreläsning.

Låt oss måla den röd

2011-02-20 - 17:07:17
Jag är en tomat. En tomat ja. I ansiktet. Man skall icke sola solarium vänner. Då blir man röd i ansiktet. Sanna mina visdomsord. Jag borde ju lärt mig från i somras men nej då. Fröken envis.

Igår var vi på fest. Blev full och åkte svarttaxi hem (sov i syrrans lägenhet) med ännu mera full Alex. Fick panik att portkoden inte fungerade. Använde nyckeln (som fungerade såklart men fick panik där ett tag haha) och vi däckade halvt i sängen. Vaknade utvilade och så gick vi och solade, drack kaffe och åt vaniljyoghurt till frukost. Härlig helg. Förutom att jag är en tomat i ansiktet dåra. Men det är bara petitesser.

Jag är motsatsen till pigg men jag är vaken

2011-02-17 - 16:14:39
Jaha, det här med tentor suger ju musten ur en. När tentan var skriven (satt tre timmar och en kvart) så kunde jag pusta ut lite och vi gick ut och drack öl och firade att skiten var över. Sedan sov jag i tretton timmar. Shit så skönt det var! Imorgon börjar nya kursen som handlar om de östasiatiska religionerna. Får se hur det blir. Jag är iallafall halvt lealös och dricker kaffe för att inte falla ihop. Det är dåligt med ledighet mellan kurserna, man hinner ju falla sönder innan nästa kurs börjar. Men det är ändå bra eftersom man får sova ut. Nu ska jag begrava mig i filten innan jag ska iväg och träffa Maral. Peace and love /Tröttheten själv

Alla tentapluggs dag

2011-02-14 - 22:02:10
Hjälp vad nervös jag är inför tentan imorn. Jag dör lite. Sitter och repeterar allt, det är sjukt vad man ska kunna mycket! Eller jag tror jag kan det mesta men jag ska ju printa ner det på papper imorgon under fyra timmar! Hjärnstilleståndet kommer ju garanterat att infinna sig liksom kallsvetten och ett evigt fingrande på suddgummit. Behöver Rafikis fina visdomsord. Om jag är en babian kan jag väl få vara en superintelligent sådan? Snälla? Asante sana.

Tio tusen meter upp i luften ser jag allt så klart

2011-02-12 - 17:19:24
Varför är jag inte trött än? Jag trodde jag skulle vara helt slut idag. Men det är jag inte, vilket är bra. Bara på lite allmänt flumhumör haha. Ikväll blir det den där attans Melodifestivalen igen och vin, vin, vin. Ska stilla mina nerver inför salstentan på tisdag. Gode gud gör så att det går bra. Jag ska be till indiangudarna också om jag så måste. Dear Nuu-Chah-Nult, muchas gracias por la tentamico. Asante sana squash banana wewe nugu mimi hapana. Du är en babian men inte jag. Klockrent. Puss

No need to tumble down

2011-02-11 - 21:34:44
Vad jag är mätt! Var ute och åt middag med Jomana och hennes vänner på Tabbouli på Söder, vilken god mat, älskar libanesisk meze! Måste ta med tjejorna dit nån dag! Dock så är det ju lite (läs mycket) problem med vädret. Tågen är försenade, det går inga bussar alls, och bussarna i innerstan har precis börjat gå och tunnelbanan är inställd. De bussar som gick stannade inte på de hållplatser som de borde. Så vi får se om jag kommer till jobbet imorgon eftersom jag tar första bussen 05.44. Jag tror inte den kommer komma...myspys!
Jag spelar på ett osynligt piano?
Jag är så seriös när jag tar foton, eh. Nu ska jag krypa ner i soffan och värma mig, det blir ju förskräckligt kallt hemma hos mig när snön yrar och vinden viner utanför. Elementen fungerar ju fortfarande inte. Peace, love and cold feet :)

I could hold you for a million years

2011-02-09 - 23:13:03
Borde väl egentligen pluggat mycket mer när jag kom hem efter pluggandet jag och studiecirkeln gjorde idag men jag fastnade framför datorn och spelade in en låt. Jag är nog inte hundraprocentigt nöjd med den förutom mina grymma stämmor i slutet. Och den där jäkla sustainpedalen som inte fungerar. Jaja, låten heter iallafall "To make you feel my love" skriven av Bob Dylan. Men min version får ni höra nån annan gång. Så länge får ni njuta av Adeles version. Imorn blir det mer plugg, jag börjar känna mig mer och mer haj på den här religionskunskapen. Awesome!

Keep me in a daydream, keep me going strong

2011-02-07 - 21:55:03
Såg denna veckas "Dom kallar oss artister". Man fick ju faktiskt se mer av Oskar Linnros än bara lyftandes två Rockbjörnar! Det var iallafall väldigt intressant. Men jag blir ju smått avundsjuk på alla instrument och studion (dock inte den där krångliga dörren, en evig kamp mot den varje gång haha). Här sitter jag med en liten sketen Mac, inte ens ett midipiano har jag. Gitarren är nysträngad så den transponerar ner sig själv var fjärde kvart. Sustainpedalen är trasig igen men den knarrar iallafall inte. Kontrabasen är dock hel. Det behöver vi egentligen inte hurra för eftersom jag inte spelat på den på ett halvår minst. Den bara står och ser fin ut.

Hur som haver, idag pluggade jag i skolan efter föreläsningen, kom hem runt 18. Jag är lite förvånad över min fina pluggrelation till det här teoretiska tjaffset. Det var skönt att ta den där lilla välbehövda promenaden från St Eriksplan till Karlberg efter, med betoning på liten. Men tog ingen kaffe på vägen eftersom kaffekillen trodde jag var 18 år i fredags. Jag vill inte vara 18 år tack, det är en förolämpning. Precis som när personalen på praktiken trodde jag gick i nian. Nån måtta får det väl vara? Men leg på Systemet får de gärna fråga om tills jag är fyrtiotvå. Nu ska jag finurla liten på en låt med hjälp av gitarren och sen krypa till kojs. Huvudvärken börjar komma smygande och jag lovar att det är det där teoretiska tjaffsets fel. Och avsaknaden av kaffet (det finns ju fan (fan vad jag säger fan) kaffe längs hela Rörstrandsgatan kom jag på). Imorgon kör vi på plugg mellan 10-16, jag och min ack så seriösa studiecirkel (vi började citera Lejonkungen idag och kom fram till att Moses delade havet med Beyoncé i bakgrunden - to the left, to the left). Seriöst som sagt. God natt!
Freezebilder är det nya svarta. Oskar funderar vart han har lagt mitt nummer. Jag funderar på det jag med?

Andra bullar

2011-02-06 - 22:48:16
Nu ber vi till högre makter att den här uppdateringen fungerar. Jag har nämligen att göra med min gamla käre ovän iTunes igen. Vi är fortfarande rätt kyliga mot varandra. Jag förstår inte riktigt vad jag har gjort. Jag menar, jag kan fullständigt förstå om jag skulle göra något elakt mot iTunes eftersom det behandlar mig som skit. Istället sitter jag snällt och väntar på att detta högstadietjaffs ska upphöra. Snart ringer jag BRIS och FRIENDS. Eller skriver till Bullen. "Som vanligt så är det inte personerna i filmen som har skrivit brevet." Då kan jag avslöja nu att det är jag som skrivit brevet. "Hej Bullen, iTunes mobbar mig. Total utfrysning. Jag försöker ignorera det men då blir det bara värre. Snälla Bullen, hjälp mig." Jag börjar tro att det lilla i:et före iTunes och iPhone står för idiot-det-kommer-aldrig-att-fungera-så-fuck-dig. Det återstår 29 minuter tills vi ser om det fungerar. Stackars mig, gråter snart. För övrigt har jag redan gråtit idag. Till filmen "The Color Purple". Åt frukost till början av den. Den var tre timmar lång men åh så bra. Jag blir arg när jag ser sådana hemskheter. Ungefär samma hemskhet som att iTunes inte fungerar. Och salstentor. Men mest över sådana hemskheter som i filmen. Då vill jag slå den där pedofilpappan och ta flickebarnet och springa långt långt bort och aldrig mer komma tillbaka. Ungefär så känner jag över iTunes nu. Det lade av. I:et stod för idiot-det-kommer-aldrig-att-fungera-så-fuck-dig, right?

Mississippi ett, mississippi två, mississippi tre.

2011-02-05 - 14:42:40
Igår var jag och mamma på chokladprovning i Chokladfabriken på Söder. Det var roligt och intressant. Så jag ska härmed gå en pralinkurs, sadla om till en skönsjungande pralinmakare och komma hem varje kväll och lukta choklad. Mitt nya mål. Shit vad många mål jag har i år och det är bara februari. Vi får se om jag lyckas. Just nu tror jag mer på pralinmakare än Oskar Linnros-projektet om jag ska vara helt ärlig.

Ikväll blir det till att kika på Melodifestivalen med svägerskan. Har inget stort intresse för det egentligen, kommer bara att dricka lite rödtjut, kommentera vilka som sjunger falskt, vilka wailningar som är fula och allmänt störa mig på att Salem Al Fakir inte är med i varje program. Det slutar väl med att jag föreslår att vi ser en film eftersom mina ögon kommer att förpestas av att titta på Danny What's his name. Trevligtsällskap.nu är hemsidan ni kan hyra mitt sällskap under Melodifestivalen på. Vill ni att jag ska tjata om hur snygg Eric Saade är så kostar det extra. Jag tar även extra för att genomlida eventuella dansband. Tack på förhand /fröken Ankarstav

Dom kallar oss artister

2011-02-02 - 16:39:35
Själv kallas jag galen... Nej då. Har ni inte sett första avsnittet av "Dom kallar oss artister" med Salem Al Fakir så måste ni göra det. Han är smått genialisk tycker jag. Och rolig. Allt det där som jag skrev tusen gånger om dagen för ett halvår sedan. Salem Salem Saleeeem. Nu kommer minnena tillbaka. Jag och Sandra var som små flickor som gick i mellanstadiet och var upp över öronen förälskad i killen som gick två klasser över oss. Fnittriga och lyckliga. Och det är vi väl fortfarande? Salem är uppväxt i Huddinge precis som jag och jag har faktiskt musicerat med hans bror en gång i tiden... så vi är homies. Haha.

 

Salem minns sin första abborre? Sin första fiol? Legobit? Klicka på bilden för att titta på avsnittet!

Nelumbo nucifera

2011-02-02 - 16:26:30
Imorse fick vi ett glädjebesked på föreläsningen! Igår skulle vi haft en gästföreläsare och han dök aldrig upp, vilket innebar att 1. vi kunde haft sovmorgon och 2. vi måste ta igen den föreläsningen nästa vecka. Men det behöver vi inte fick vi veta idag så vi slipper den frågan på tentan! Jag är väldigt glad för det. "Bara" fyra frågor på tentan alltså. Min allra första salstenta. Uäääh. Wish me luck.
RSS 2.0